Proč záleží na tom, z jakého chovu maso pochází?

Není maso jako maso. Víte, z jakého chovu zvíře pochází? Povíme vám, proč je důležité jíst potraviny z kvalitních zdrojů a proč kupovat maso od farmářů. Zkuste si přivonět k hovězímu masu z hypermarketu a potom k masu od farmáře. Vsadíme se, že okamžitě poznáte rozdíl. Ten chuťový pak bude ještě výraznější.  Maso ze zvířat, která žila v přirozených podmínkách, voní a chutná lépe než jakékoliv jiné. Hlavním důvodem je pohyb, strava, spokojenost a pozorná péče o maso během jeho zpracování.  

 Kráva na pastvě

Proč jíst hovězí maso? 

Hovězí patří k nejhodnotnějším druhům masa hlavně pro svůj vysoký obsah bílkovin a kompletní spektrum aminokyselin. Je také zdrojem železa, které je pro lidský organismus snadno vstřebatelné, zinku, selenu, kyseliny listové a vitaminu B12. 

Hovězí zároveň vyniká nízkým obsahem tuku. Speciálně vyšlechtěná masná plemena nám dávají maso, jehož libové části (biftek, rostbíf) mají přibližně 4 % tuku a tučnější části nepřesáhnou 15% tučnost. V případě hovězího tedy není na místě obava ze zvýšení hladiny cholesterolu.   

Přestože obecně lze hovězí maso považovat za zdraví prospěšnou potravinu, v kvalitě konkrétních produktů jsou velké rozdíly. Pokud hledáte hovězí, které má maximum výživových hodnot a k tomu skvělou chuť, hledejte maso od farmářů nebo rovnou z ekologického zemědělství. 

Maso na prkénku

Hovězí z dobrého chovu 

Ekologické zemědělství není jen prázdný marketingový pojem, který má upoutat zájem zákazníků. Označuje tradiční chov, který zohledňuje zejména potřeby samotných zvířat. Zodpovědný přístup ke zvířatům i krajině je dlouhodobě udržitelný a šetrný k životnímu prostředí, odrazí se však i na kvalitě a chuti masa.  

V první řadě je maso nedotčené chemikáliemi. Zvířatům nepomáhají k růstu přidané hormony, nedostávají ani preventivní dávky antibiotik.  

Chemii neobsahuje ani jejich krmivo, které je stoprocentně přírodní. Skot chovaný v přirozených podmínkách totiž tráví většinu roku na pastvě, kde se živí výhradně trávou. Volná pastva jim zajišťuje nejen vhodnou potravu, ale i dostatek pohybu, čerstvý vzduch a spokojený život bez stresu. V zimě, kdy čerstvá tráva není dostupná, jsou zvířata krmena pouze senem a obilnými příkrmy.  

 

V Lionfoodu vyrábíme sušené maso jen z poctivých surovin od lokálních řezníků, kteří svému řemeslu rozumějí. A protože si vážíme kvalitního masa, nekazíme naše jerky žádnou další chemií. Ke skvělé chuti mu napomáhá jen sůl, kouř a koření.  

   

  

Zpět do obchodu